Најновије

ЗАХАРОВА: Надамо се да емотивност Бајдена неће одвести свет у катастрофе

Русија се нада да емотивност америчког председника Џозефа Бајдена, којој је Бела кућа приписала Бајденове оштре изјаве на рачун руског председника Владимира Путина, неће одвести свет на ивицу катастрофе, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

Она је рекла да се нада да такве емоције неће довести до тога да под њиховим утицајем амерички председник учини нешто непоправљиво и опасно за цео свет, преноси РИА Новости.

"Ако кажу да су то емоције, схватате да то почиње да превладава над разумом, професионализмом, логиком", оценила је Захарова.

Додала је да се, без обзира на то како је дошло до таквих изјава, нада да таква емотивна стања неће довести свет на ивицу катастрофе.

Бајден је, завршавајући у суботу посету Европи говором у Варшави, рекао да Украјина "никада неће бити победа за Русију" и да руски лидер Владимир Путин "не може да остане на власти".

Москва је оштро реаговала на ту Бајденову изјаву, а Бела кућа је касније саопштила да Бјаден није позивао на смену руководства Руске Федерације.

Бајден: Остаје да видимо да ли ће се Русија држати обећања

Амерички председник Џозеф Бајден изјавио је данас да остаје да се види да ли ће Русија предузети било какве акције да смањи своје војне операције у Украјини, додајући да ће Вашингтон и његови савезници наставити са снажним санкцијама и помоћи Украјини.

"Видећемо да ли ће спровести оно што поново предлажу," рекао је он новинарима у Белој кући после састанка са премијером Сингапура Ли Сијеном Лунгом, преноси агенција Ројтерс.

Додао је да ће наставити да "помно прате шта се дешава."

Шта се догађа у Мариупољу, погледајте ОВДЕ.

Извор. Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА