Најновије

ПАНИКА НА ЦЕТИЊУ: Ђукановић забринут због наоружавања Србије

Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је данас на Цетињу да је забрринут зббог наоружавања Србије, док је његов гост, председник Северне Македоније Стево Пендаровски навео да је "његова земља чланица НАТО и да нема процену да јој је Србија безбедносна претња", преносе Вијести.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Ђукановић је рекао да посебан ризик представља наоружавање на Балкану.

"Генерално нас то брине. У овом случају, реч је о продуженој тенденцију наоружавања Србије из земаља који се појављују као отворени непријатељи Европе и НАТО", казао је Ђукановић.

Када је реч о безбедносним ризицима у региону због инвазије Русије на Украјину, Ђукановић каже да "ово што се данас догађа у Украјини потиче из истих догађаја које смо имали на Западном Балкану и Црној Гори од 2015."

"Имали смо 2016, кроз покушај државног удара, покушај заустављања Црне Горе да уђе у НАТО. Црна Гора је свих ових година у озбиљним искушењима. Нисам сигуран да смо имали благовремено упозорење. Циљ је да се точак историје врати унатраг, у време Хладног рата, и да Русија има право на опредељивање будућности других држава", рекао је Ђукановић.

О дешавањима у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн/Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА