Најновије

ВУЧИЋ КУРТИЈУ И МИЛУ: ”Важније нам је да се заштитимо од комараца него од ваздушних снага које поседујете” (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић одговорио је премијеру лажне државе Косово Аљбину Куртију и председнику Црне Горе Милу Ђукановићу на досад невиђен, спектакуларан начин.

Фото: Јутјуб

- Последњих неколико месеци убрзана је кампања жигосања Србије која дполази са појединих центара моћи и дела региона. Не од јуче, наизразитију улогу у отвореној и огољеној мржњи према Србији и свему што је српско долази од Аљбина Куртија и Мила Ђукановића. И разуме се да се увек служе неистинама и огољеним лажима са само једним циљем - да себе представе као тобожње жртве, а Србију као великог агресора на свакојаки начин - рекао је Вучић. 

- Тако су искористили прилику да нашу легалну куповину кинеског система ФК3 који служи за противваздухопловну одбрану, то је дефанзивно оружје, искористе и кажу целом свету како смо кинески и руски савезници који угрожавамо мир у региону, иако смо ми у потпуности окружени НАТО територијама, не увек НАТО земљама. На који начин их угрожавамо дефанзивним оружјем ни сами нису у стању да кажу. Тај наш систем служи за уништавање крстарећих ракета, непријатељске авијације која би нарушила ваздушни простор Србије. Па се питам како тиме угрожавамо и Приштину, или како на такав начин угрожавамо Подгорицу? Да се нашалим, боље би нам било, да купујемо Аутан спрејеве, јер много нам је важније да се заштитимо од ројева мува и комараца, него од било какавих озбиљних ваздухопловних снага које они поседују. Шалу на страну, овде је суштина у нечему другом - у жељи да се науди Србији у жељи да Србија увек буде крива, или да буде слаба онако како су је они доживљавали и видели када су проглашавали независност Косова или када су показивали да је Србија довољно успешна само када се не пита ни за то где је, ни како је, ни шта јој чинити у будућности и када је економски разорена као што је била пре 15 или 20 година.

- Када Аљбин Курти каже да је Србија у паници јер се плаши да ће остати сама - Србија је данас као војно неутрална земља сама у целом ширем региону. Ја желим да га подсетим на нешто - у циркусу сте видели и лавове и слонове и тигрове. Вука самотњака никада у циркусу нисте видели. Ми на Балкану имамо довољно тих величанствених животиња и увек бих пре прихватио улогу вука самотњака, него хијена, бестидних и неморалних, па ма колико да их има - 3, 5, 6 понекад и 19. А још горе од хијена, којима опет морате да одате поштовање на крволочности, ако не на било чему другом, још горе је бити мува зунзара која се врти око њих и чекају да им хијене донесу неки плен - какви су Аљбин Курти и Мило Ђукановић. И један и други имате много већих брига, јер Србија ће да чува мир и стабилност; много већих брига - од криминала, корупције, до много много проблема у економији. Али то није нешто у шта ја желим да вам се мешам. Моја молба за вас је - оставите Србију на миру, престаните да лажете, престаните да обмањујете јавност, а Србија ће наћи свој пут онакав какав њени грађани желе и немојте да се љутите и извините још једном. Поности смо на чињеницу да желимо сами да чувамо своју земљу, а не да нам то чини НАТО у наше име и у томе се разликујемо, и тога се не стидимо  - поручио је председник.

 

Шта ради десница чекајући Вучићев одговор Ђиласу сазнајте ОВДЕ.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА