Најновије

ЗАХАРОВА: Италијански план за Украјину је фантазија

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова назвала је данас фантазијом италијански мировни план за Украјину, који је прошле недеље представио шеф италијанске дипломатије Луиђи Ди мајо.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

"Не можете једном руком снадбевати Украјину оружјем, а другом смишљати планове за мирно решавање ситуације", рекла је Захарова током недељног брифинга, а преноси Ројтерс.

Италијански министар спољних послова Луиђи ди Мајо прошле недеље је представио мировни план о Украјини од четири тачке, објавио је раније лист Ла Република.

Оне укључују прекид ватре, неутралност Украјине уз међународне гаранције и процес придруживања ЕУ, сарадњу на постизању билатералног споразума између Кијева и Москве о територијалним питањима и потписивање новог мултилатералног споразума о безбедности у Европи.

Заменик италијанског министра спољних послова Манлио Ди Стефано касније је потврдио постојање мировног плана за Украјину који је поднет УН и рекао да ће то захтевати укључивање различитих земаља и организација, укључујући ЕУ и саме УН.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је јуче да Кремљ још није видео предлог Италије за решавање сукоба у Украјини, али да се нада да ће тај план бити достављен Москви дипломатским каналима.

Снимак стотина заробљених украјинских војника погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА