Најновије

ЗАХАРОВА: Украјина жели нуклеарну катастрофу у целој Европи

Напади украјинске војске на нуклеарна постројења у Запорожју показују да је циљ кијевског режима да изазове нуклеарну катастрофу у читавој Европи, саопштила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на конференцији за новинаре.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

"У Украјини се настављају провокације које стварају претње нуклеарним објектима. Оружане снаге Украјине су 18. јула користиле беспилотну летелицу да изведу напад на територију нуклеарне електране Запорожје. До удара је дошло у непосредној близини безбедносно критичних објеката нуклеарне електране - складишта истрошеног нуклеарног горива и резервоара за хлађење реактора. Само пуком срећом није дошло до оштећења опреме и нуклеарне катастрофе", истакла је Захарова, преноси ТАСС.

Украјинске оружане снаге су 20. јула ове године поновиле гађале беспилотним летелицама нуклеарну електрану Запорожје, што потврђује да украјинске власти имају за циљ да изазову нуклеарну катастрофу не само на својој територији, већ и широм Европе, нагласила је Захарова, наводи руска агенција.

О Путиновом здравственом стању прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА