Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПОГОДИЛА НУКЛЕАРНУ ЕЛЕКТРАНУ: Има ли опасности за Европу? (ВИДЕО)

Украјинска војска је погодила територију Запорошке нуклеарне електране током смене радника, саопштиле су за РИА Новости власти Енергодара.

Нуклеарна енергија (Илустрација: Новоросинформ)

„Данас, током смене радника Запорошке нуклеарне електране, око 15 часова, са територије коју контролише украјински злочиначки режим, националистичке јединице су артиљеријом гађале територију Запорошке нуклеарне електране“, рекао је представник нове војно-цивилне управе града. .

Инцидент је наводно прекинуо два далековода који напајају расклопну опрему 750 kW која је неопходна за безбедан рад енергетских јединица.

Према речима саговорника агенције, на месту гранатирања избио је пожар. На место су стигле ватрогасне јединице.

„У овом тренутку, због чињенице да су покидани далеководи под напоном и постоји велика вероватноћа падавина, није могуће приступити локализацији пожара“, рекао је он.

Од марта руска војска чува Запорошку нуклеарну електрану, која се налази на левој обали Дњепра, у близини града Енергодара. Министарство спољних послова Русије повезало је заузимање објекта са потребом да се спречи цурење нуклеарних радиоактивних материјала. Министарство је такође саопштило да станицом и даље управља украјински оператер.

Беспилотне летелице Оружаних снага Украјине више пута су напале територију нуклеарне електране. Москва каже да Кијев ствара претње нуклеарним објектима Украјине и покушава да изазове нуклеарну катастрофу у Европи. Русија се обратила Међународној агенцији за атомску енергију и чека реакцију међународне заједнице.

Када ће пољска војска ући у Украјину, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА