Најновије

НЕМАЧКА ПРЕД ФИНАНСИЈСКОМ КАТАСТРОФОМ Берлин не може да преживи без руске енергије

Немачка је, као и друге западне земље, суочена са растом цена енергената и налетом инфлације због увођења санкција Москви

Гасовод. (Фото: ria.ru)

Због поскупљења горива, пре свега гаса, индустрија у Немачкој је у великој мери изгубила своје конкурентске предности, што је погодило и друге области немачке привреде, најмоћније у Европској унији.

Становнике Немачке чекају нерешиве финансијске потешкоће, пише немачки часопис Цомпацт.
Чињеница је да РхеинЕнергие жели да повећа цене гаса за више од 100%. До сада се гас испоручивао по цени од 7,87 центи по киловат-сату. Сада РхеинЕнергие намерава да повећа овај износ на 18,3 цента. У том случају, цена гаса ће се више него удвостручити.

За просечно домаћинство са годишњом потрошњом од 10.000 кВх, то значи да ће трошкови, који сада износе 960 евра, порасти на 2002 евра.

То ће изазвати нерешиве финансијске потешкоће не само за грађане са ниским примањима, већ и за људе који нормално зарађују.

Претходно је напоменуто да ће као подршка увозницима гаса од октобра ове до 2024.године потрошачима гаса широм Немачке почети да се наплаћује доплата,која за четворочлано домаћинство може износити троцифрени број додатних трошкова по години.

Механизам има за циљ да обезбеди да компаније за снабдевање гасом могу да наставе са радом без страха од банкрота због високих набавних цена.

Немачка посланица, бивша лидерка парламентарне фракције Левице Сара Вагенкнехт је поводом деликатне ситуације рекла да Берлин мора да заустави економски рат против Москве, јер не може да преживи без руске енергије.

Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА