Најновије

АМЕРИКА ПРОТИВ ДЕМОКРАТИЈЕ: Референдум није добар ако га организује Русија

САД не признају улазак украјинских територија у састав Русије, такав гест би озбиљно закомпликовао изгледе за дипломатско решење, рекао је високи владин званичник, преносе РИА Новости.

Америка и Русија )Илустрација: Правда)

Амерички званичник се фокусирао на то да Вашингтон не признаје присаједињење Донбаса Русији и одбацује резултате могућег референдума. Истовремено је истакао да је улазак украјинских територија у састав Русије у супротности са Повељом Уједињених нација (УН).

„Реаговаћемо брзо и оштро“, запретио је званичник, предвиђајући реакцију САД на сваки такав референдум. Обраћајући се новинарима, званичник је казао да амерички обавештајци виде потврду да се Москва спрема да одржи референдум о припајању Херсона, као и Доњецке и Луганске Народне Републике (ДНР и ЛНР).

„Очекујемо да Русија манипулише резултатима како би лажно тврдила да људи из Украјине желе да се придруже Русији“, рекао је он, тврдећи да грађани Украјине не желе да се придруже и да било какве тврдње о супротном нису тачне. С тим у вези, он је такође нагласио да референдуми одржани уз учешће Русије „неће бити фер и поштени“.

Раније је шеф Доњецке Народне Републике (ДНР) Денис Пушилин најавио датум за одређивање датума референдума о прикључењу Русији. Пре тога је о датуму референдума говорио начелник Запорошке области Јевгениј Балицки. Према његовим речима, то је планирано за прву половину јесени.

У Херсонској области су 4. августа потврђени планови за одржавање референдума о прикључењу Русији.

Како ће Русија изгледати после референдума у Донбасу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА