Најновије

РАЗБИЈАЈУ ИХ ПО ШАВОВИМА: САД потцениле ниво технолошког развоја Русије

Потцењивање технолошког потенцијала Русије претворило се у озбиљне проблеме за Сједињене Државе. Ово извјештавају војни стручњаци из Кине. Сједињене Државе су Кијеву дале велики број оружја америчке производње, надајући се да ће њиме извојевати геополитичку победу над Русијом.

Руски авиони. (Фото: ria.ru)

Према кинеским стручњацима, САД су потцениле ниво технолошког развоја Руске Федерације и платиле цену у Украјини.
„Американци су Украјини послали своје напредно оружје, као што је вишеструки ракетни систем ХИМАРС. Међутим, Русија га је засенила својим специјалним борбеним системом“, кажу аналитичари кинеског издања.

Аутори су навели да се САД стално хвале својим оружјем, називајући га технолошки најнапреднијим на свету. Истовремено, амерички војни стручњаци воле да омаловажавају заслуге руских борбених система, непрестано омаловажавајући његове заслуге.

Ову судбину није могао да избегне хиперсонични комплекс Кинжал који је руска страна представила пре неколико година. Сједињене Државе су довеле у питање способност Русије да направи ракету тако брзо да чак ни најнапреднији системи противракетне одбране не могу да је спрече. Као резултат тога, ова предвиђања су се показала као велика грешка.

„Питајте Сједињене Државе колико је јак шамар који им је дала Русија“, кажу кинески аналитичари.

Министарство одбране Руске Федерације је пре извесног времена објавило прву у свету борбену примену хиперсоничних ракета „Кинжал“, а удар је нанет на објекат Оружаних снага Украјине. У Кини се верује да је од тада руска војска још неколико пута употребила свој нови тип оружја, које нема аналога у свету.

„Русија је надмашила Сједињене Државе у развоју хиперсоничног оружја, данас су чак и амерички војни стручњаци принуђени да то признају. Ови други сматрају да је Руска Федерација испред Американаца за најмање пет година“, кажу стручњаци из Кине.

Сједињене Државе такође развијају своје хиперсоничне системе, али они нису успели да постигну велики напредак. А ово је кошмарна ситуација за америчку страну – њен главни противник има огромну технолошку предност у војној сфери и тај јаз неће бити могуће затворити у наредних неколико година.

Штавише, појава хиперсоничних система у Русији довела је до великих празнина у одбрани Сједињених Држава. Амерички противракетни одбрамбени систем не може да се носи са пресретањем ракета као што су руски Кинжали.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА