Најновије

"ОНА ЈЕ ДР ЗЛО" Захарова упутила тешке речи за "колегиницу"

Портпарол руског министарства спољних послова Марија Захарова имала је тешке речи за "колегиницу" из Велике Британије.

Марија Захарова. (Фото: ria.ru)

Наиме, она је упоредила министарку спољних послова Велике Британије Лиз Трас са "доктором Злом" из познатог филма "Остин Пауерс". Реакција Захарове уследила је пошто је Трас казала да је Русија спремна да употреби нуклеарно оружје.

"Ово је савршени почетак за нови серија 'Остина Пауерса'. Сада ће улогу мистериозног човека света да тумачи жена", навела је Захарова, а преноси "Раша тудеј".

Подсећања ради, Трас је недавно изјавила да је Русија одговорно за смрт Пола Урија, британског држављанина који је настрадао у Украјини борећи се наводно на страни званичног Кијева.

"Сатана 2" ракета

Такође, неке јавне личности у Русији имале су у најмању руку неблагонаклоне изјаве о Великој Британији. Тако је руски новинар Владимир Соловјов, реагујући на изјаву британског министра одбране Бена Воласа да је успорен напред руских снага током рата у Украјини, позвао председника Владимира Путина да нападне ту земљи, а да у том атаку употреби интерконтиненталну балистичку ракету "Сармат-2", познату по надимку "Сатана".

"Британски министар одбране Бен Волас је прогласио војне базе на Криму као легитиман циљ. Па, хајде да будемо доследни. У стварности сваки циљ који се налази на руској територији је за Британце вероватно легитиман. Он је режиму у Кијеву обећао два пута више оружја", рекао је Соловјев.

"Велика Британија је земља праве величине за Сармат (Сатану 2)", додао је он.

Затим је истакао да је довољан један Сармат, а не шест система типа ХИМАРС.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА