Најновије

СВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАТЕ О ОВОМ ДУЕЛУ: Кошаркаши Србије вечерас (21.00) са Холандијом играју први меч на ЕП

Српска кошаркашка репрезентација Европско првенство отвара вечерас утакмицом против Холандије (21.00). „Орлови“ су апсолутни фаворити у овом мечу и требало би да без већих проблема упишу победу на старту.

Фото: Јутјуб

Селектор Светислав Пешић има компактну репрезентацију састављену од неколико топ НБА и евролигашких кошаркаша. Прва звезда тиме свакако је Никола Јокић, двоструки МВП НБА лиге, а свакако уз њега терет ће највише повући Василије Мицић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Немања Недовић, Дејан Давидовац...

Управо је Дејан Давидовац истакао да је репрезентација Србије стигла на Европско првенство с великим амбицијама и да су спремни за све изазове који их очекују.

- Имали смо доста утакмица да се спремимо. Од пријатељских до квалификационих за Светско првенство против Грчке и Турске. Полако улазимо у ритам, идемо корак по корак. Спремни смо на све ово што нас очекује - истакао је Дејан Давидовац.

Одлуку о томе зашто је списак са 12 играча који ће играти на ЕП толико каснио није желео да коментарише:

- Дуго је трајало, то је одлука селектора. Сигурно се доста размишљао. Треба њега питати о детаљима.

Немања Бјелица био је списку селектора Пешића, међутим, кошаркаш који је у сезони за нама освојио НБА прстен са Голден Стејт Вориорсима није успео да излечи повреду и неће играти на Европском првенству.

- Бјелица се повредио на почетку припрема, није успео да се опорави, жао ми је што није с нама - истакао је Дејан Давидовац, кошаркаш московског ЦСКА.

ЕП ће бити играно од 1. до 18. септембра у четири земље домаћина - Чешкој, Немачкој, Грузији и Италији.

ФИБА

Срби први фаворити

ФИБА је непосредно пред почетак ЕП објавила последњи ренкинг фаворита за освајање злата. Кошаркаши Србије на њему су рангирани као репрезентација с највећим шансама да постане првак Европе. На другом месту је Словенија, а на трећем Грчка. Словенија брани злато освојено 2017. године у Истанбулу у финалу управо против Србије.

О противнику

Без нападачког квалитета

Кошаркашка репрезентација Холандије је селекција скромних могућности, али изузетног тимског духа. Лидер тима је Ворти де Јонг, ког прате Шарлон Клоф и Јаник Франк. Млада звезда тима је Кеје ван дер Вурст де Врис (20), који је са 16 година дебитовао за национални тим. Поред њих треба издвојити и двојицу горостаса: Џесија Едвардса (22), који је висок 211 цм, има брзе руке и игра на универзитету Сиракјуз. Поред њега, ту је и 221 цм високи Мет Хармс, члан Франкфурта. Немају нападачки квалитет, али умеју да играју одбрану. Углавном, цела екипа иде на скок и желе да поентирају из транзиције. Селектор је Италијан Маурицио Бускаља, који тај посао ради од 2019. године.

Цене улазница

Карте од 20 до 60 евра

Србија ће своје утакмице у Прагу играти у О2 арени. Цене улазница за мечеве наше репрезентације крећу се од 20 до 60 евра. Најјефтинија места коштају управо 20 евра, док су боље позиције по цени од 30 и 45 евра. Карте које гарантују места поред терена могу се купити за 60 евра.

Здравствени проблеми

Милутинов остао у Београду

Српски кошаркаши стигли су у Праг без Николе Милутинова. Високи центар остао је у Београду и пропустиће прве две утакмице на ЕП против Холандије и Чешке због вирозе. Лекар националног тима Драган Радовановић је то предложио селектору Светиславу Пешићу, који је прихватио његову сугестију. Долазак Милутинова у Праг очекује су у недељу.

Премијера

Шпанци разбили Бугаре

Кошаркаши Шпаније на старту ЕП декласирали су Бугарску резултатом 114:87. Најефикаснији у саставу Шпаније били су Лоренцо Браун са 17, Вили Ернангомез са 16, Руди Фернандез са 14 и Хуан Ернангомез са 13 поена. Код Бугарске, Александар Везенков дао је 26 поена, а пратили су га Павлин Иванов са 16 и Кавдар Костов са 13 кошева.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА