Најновије

СЕКСУАЛНО ДЕВИЈАНТНИ ПРЕТЕ ДРЖАВИ: Шетаћемо упркос забрани МУП-а

Шетње ће у сваком случају бити, поручује координатор Европрајда Горан Милетић који је уверен да планирани догађај неће бити забрањен јер не постоје разлози да МУП донесе такву одлуку. Милетић је овим речима реаговао на најаву председника Србије Александра Вучића, који је након седнице Савета за националну безбедност рекао да ће МУП "у складу са Уставом и законима", донети одлуку о ЛГБТ манифестацији Европрајд 96 сати пре планираног одржавања тог скупа.

До уторка у 16 сати МУП ће одлучити да ли има безбедносних услова за одржавање Европрајд шетње. Организатори кажу да ће тај законски рок сачекати.

„Када је он (Вучић) говорио о забрани, он јесте изговорио овај део који се тиче 96 сати, што је законска одредба, ту нема шта да се коментарише, ми говоримо сво време да једино МУП може забранити. Он је могао да каже и додатну и суштинску ствар, дакле да је Европрајд јако важан за Србију и да на неки начин подржи одржавање“, рекао је Милетић.

Насупрот томе, председник се у обраћању захвалио свима који су од ове, како каже, „готово неважне теме, или важне теме за само један део друштва“ направили „крсташки рат“.

„Појма нисам ни имао, да вам одмах кажем, да то треба да се одржи у нашој земљи, нити би ми на памет пало да је то бог зна какав проблем, нити да је то бог зна шта паметно, нити важно нити било шта друго“, рекао је Вучић.

„Не бих могао да се сложим да је то небитна манифестација. Могу да верујем да он није био информисан или слично, можда је нешто друго било у питању, али ми смо заиста ову манифестацију најавили пре три године“, каже на то Милетић.

Док оставља могућност забране Прајда, Вучић похвално говори о припадницима ЛГБТ заједнице у сопственом окружењу.

„Ја имам у широј породици једну дивну жену која је геј и ни за шта на свету је не бих мењао за неког другог, мислим да је предивна и предобра. Сад ми псује мајку велики део Србије, ја ово стварно овако мислим. Не разумем око чега смо подигли овакву буку, дреку, због чега то својој земљи радимо, проблем је у томе што један део људи државу не осећа као своју, не разуме шта је љубав према држави“, изјавио је Вучић.

„Ана јел’ није некоректно ако кажем хомосексуалци, да нисам погрешио нешто, нисам се огрешио о вас? Пошто ја никад не знам ту терминологију, онда позовем Ану па је питам. Дакле ми немамо, ми нећемо да се играмо и да се спрдамо са нашим грађанима“, распитивао се Вучић.

Без обзира на одлуку МУП-а, ЛГБТ заједница поручује да ће се они свакако шетали 17. септембра.

Кадиров побеснео због повлачења, шта најављује сазнајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА