Најновије

ОГЛАСИО СЕ ПУТИН: Западна тактика Блицкрига није успела!

Западне земље су увеле оштре санкције руском бизнису, економији, медијима, спорту, па чак и култури убрзо након што је Москва 24. фебруара покренула напад на Украјину.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Руски председник Владимир Путин изјавио је да се земља носи са притисцима Запада, јер је благовремено применила заштитне мере у привреди.

Према његовим речима, западна тактика Блицкрига у односу на Русију није успела.

Он је истакао потребу да се Русија држи своје логике и решава своје задатке усред акција које је описао као "злобна воље".

Русија се добро носи са финансијском и технолошком агресијом неких земаља, али њихова тактика економског блицкрига није успела, рекао је Владимир Путин на састанку о економским питањима.

Тако су власти одмах увеле заштитне мере и покренуле механизме подршке кључним индустријама, основним предузец́има, малим и средњим предузец́има. Председник је истакао да су главни циљеви очување радних места и пружање помоц́и грађанима, пре свега породицама са децом и пензионерима.

- Спречили смо нагли пад привреде. Успели смо и да брзо стабилизујемо инфлацију. После врхунца од 17,8 одсто у априлу, она је данас пала на 14,1 одсто - 5. септембра. Има разлога да се очекује да ц́е до краја године, инфлација ц́е бити око 12 одсто - нагласио је руски шеф државе.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА