Најновије

ДВЕ СИЛЕ УЧВРШЋУЈУ ПОМОРСКУ САРАДЊУ: Русија и Кина на заједничким вежбама у Тихом океану (ВИДЕО)

Бродови Ратне морнарице Русије и Кине спроводе заједничке вежбе у акваторији Тихог океана, саопштило је руско Министарство одбране.

Руска морнарица. (Фото: ria.ru)

- У оквиру реализације програма међународне војне сарадње ратних бродова морнарице Русије и војне флоте Народно-ослободилачке војске Кине спроводе друго по реду патролирање у акваторији Тихог океана - рекли су Министарству.

Руску морнарицу представља низ бродова Тихоокеанске флоте у чијем је саставу фрегата „Маршал Шапошњиков“, корвете „Херој Руске Федерације Алдар Циденжапов“, „Совершени“ и „Громки“, као и средњи морски танкер „Печенга“. У патроли кинеске морнарица је разарач „Њањ Чан“, стражарски брод „Јан Чен“ и брод за комплексно снабдевање „Дун Пинху“.

Руске и кинеске посаде бродова врше заједничке тактичке маневре и организацију веза међу бродовима, спровешће низ вежби са извођењем практичних артиљеријских гађања и обезбедиће летове хеликоптера који полећу са палуба.

Задатак ових вежби је учвршћивање поморске сарадње између Русије и Кине, одржавање мира и стабилности у Азијско-Пацифичком региону, мониторинг морске акваторије, као и очување објеката морске и економске делатности двеју земаља.

Прво заједничко патролирање бродова Ратне мормнарице Русије и Кине се одржавало од 17 до 23. октобра 2021. године. Тада је руско-кинеска група бродова прошла кроз Цугару мореуз између јапанских острва Хоншу и Хокаидо, а морнари су спровели неколико тренинга и прешли нешто више од 1.700 морских миља.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА