Најновије

"КЛИНЦИ СУ НЕРВОЗНИ" Запад реаговао на Путинов говор: Сишли су са ума, не знају шта да раде!

Говор председника Руске Федерације Владимира Путина о ситуацији у Украјини, током којег је најавио почетак делимичне мобилизације, није прошао незапажено код представника западних земаља.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Водитељ Владимир Соловјев у програму своје емисије Соловјев УЖИВО, детаљно је говорио о реакцији Запада на Путинову изјаву о делимичној мобилизацији, а такође је објаснио зашто су западни медији оштро реаговали на одлуку Москве.

Владимир Соловјев је скренуо пажњу на чињеницу да је Запад претерано реаговао на одлуку председника Руске Федерације Владимира Путина да започне поступак делимичне мобилизације у земљи. Страни медији су буквално направили праву информативну хистерију, износећи своје претпоставке о томе какве ће нове кораке Русија предузети у међународној арени. На основу такве реакције страних издања, може се повући паралела са реаговањем западних земаља на такве вести, наводи ФБА „Економија данас“.

- Важан дан. Важне изјаве. Запад је већ сишао са ума. Запад је хистеричан. Они једноставно не разумеју шта да раде ако погледате наслове западних новина. Ле Фигаро, Вашингтон пост, Блумберг, ЦНН – укратко, клинци су нервозни. „Гардијан“, „Скај њуз“, „Фајненшел тајмс“, „Волстрит дзорнал“ – сви - рекао је Соловјев.

Зеленски није гледао говор

Са друге стране, украјински председник Владимир Зеленски дао је интервју немачком Билду у коме је говорио о рату у Украјини, осврнуо се на Путинов говор за кога је рекао да га није гледао, јер на други начин добија све потребне информације и да није ништа ново рекао, али се више осрвнуо на тему употребе нуклеарног наоружања.

Поводом Путинове индиректне претње да ће употребити нуклеарно оружје, Зеленски је рекао:

- Не верујем да ће он употребити ово оружје. Мислим да му свет неће дозволити да користи то оружје.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА