Најновије

НОВИ УДАР НА ДОНАЛДА ТРАМПА: Овог пута су на мети оптужби и његова деца!

Трамп је одговорио да је у питању још један "политички лов на вештице"

Доналд Трамп. (Фото: Јутјуб)

Државно тужилаштво Њујорка поднело је тужбу против бившег америчког председника Доналда Трампа, троје његове деце и Трампове организације, наводец́и да су били умешани у опсежну превару која је трајала више од деценије коју је бивши председник искористио да се обогати.

У тужби, која има више од 200 страница, државна тужитељка Летиша Џејмс наводи да превара укључује све аспекте Трамповог пословања, укључујуц́и његову имовину и терене за голф. Према тужби, Трампова организација је преварила зајмодавце, осигураваче и пореске власти тако што је нереално приказала вредност његове имовине користец́и погрешне процене.

- Ова дела преваре и лажног представљања била су сличне природе, починио их је виши менаџмент у Трамповој организацији у делу годишњег извештаја који је одобрило највише руководство Трампове компаније и Трамп лично - наводи се у тужби.

Трамп и његова деца – Доналд Трамп Млађи, Ерик Трамп и Иванка Трамп – наведени су као оптужени. Именовани су и Ален Вајселберг, бивши финансијски директор Трампове организације, и Џеф Мекони, дугогодишњи директор у компанији. Тужба је подигнута након истраге финансија Трампове компаније која је трајала три године.

На челу истраге била је тужитељка Летиша Џејмс, која је из редова демократа. Џејмсова тражи 250 милиона долара наводно незаконито стечених средстава и да се трајно забрани Трампу и његовој деци, која су наведена у тужби, да буду директори предузец́а регистрованог у држави Њујорк.

Тужитељка, такође, тражи да се поништи корпоративни сертификат Трампове организације, који би, ако га судија одобри, могао да примора компанију да престане са радом у држави Њујорк.

Трамп се суочава са бројним кривичним истрагама федералних и државних тужилаца које укључују тачност финансијских извештаја његове компаније, мешање у председничке изборе 2020. и његово руковање поверљивим документима након што је напустио функцију. Трамп је негирао све оптужбе.

Трамп: Тужба политички лов на вештице

Бивши председник САД Доналд Трамп осудио је потез државне тужитељке Њујорка и назвао га "још једним ловом на вештице". Огласила се и Трампова адвокатица.

- Канцеларија државног тужиоца је прекорачила своја законска овлашц́ења тако што је ушла у трансакције у којима није било никаквог прекршаја - рекла је Алина Хаба, називајуц́и оптужбе "неупотребљивим".

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА