Најновије

Свађа посланика око места у Скупштини

Одлуку о распореду седења три посланичке групе у скупштинској сали донеће Административни одбор, рекао је данас шеф посланичке групе коалиције НАДА Милош Јовановић.

Скупштина Србије (Фото: Јутјуб)

На претходној седници, председник тог Одбора Миленко Јованов, рекао је да ће упутити апел посланичким групама коалиција НАДА, Морамо - заједно и Зелено-леви блок да се договоре око распореда седења, те да ће, уколико се не договоре, коначну реч дати Административни одбор.

Проблем око распореда седења посланика јавност је приметила приликом одржавања посебне седница на којој је председник Александар Вучић представљао извештај о преговарачком процесу са Приштином, 13. септембра.

Тада је дошло до неслагања шефа посланичке групе коалиције НАДА Милоша Јовановића и заменика председника посланичке групе Морамо-Заједно, Александра Јовановића, Ћуте.

Јовановић је данас новинарима рекао да је договор за распоред седења постојао само за конститутивну седницу Народне скупштине, те да су се посланици коалиције НАДА 13. септембра, којих има 15, сместили тако да се поштовала пракса седења у парламенту од раније.

“Што се седења тиче никада проблема није ни било. Ми смо на конститутивној седници седели онако какав је био договор за конститувну седницу. Он је важио само за конституивну седницу. Ми смо на другој седници о КИМ седели онако како је то било и раније, по бројности и јачини посланичких група. Били смо на својим местима. Неком другом је било важно како се седи,”, рекао је он.

Јовановић је закључио да ће се убудуће седети онако како то утврди Административни одбор, а верује да ће се поштовати пракса од раније.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА