Најновије

ПУТИН СЛАВИ РОЂЕНДАН: Ево који лидери су честитали руском председнику

Председник Русије Владимир Путин данас, 7. октобра, слави 70. рођендан. Лидери Белорусије и Северне Кореје већ су упутили рођенданске честитке руском председнику.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

Председник Белорусије Александар Лукашенко сигуран је да ће Минск и Москва заједно адекватно одговорити на глобалне изазове и да ће достићи нови ниво стратешког партнерства.

- Примите моје најсрдачније честитке поводом јубилеја. Као прави лидер велике силе, доносите промишљене и тешке одлуке у циљу осигуравања независног развоја Русије и заштите традиција и вредности руског народа - истакао је председник Белорусије.

Лукашенко је нагласио да веома цени отворене и поверљиве односе са председником Русије, као и равноправан и плодотворан дијалог који служи јачању савезничких белоруско-руских веза.

Белоруски лидер је пожелео Путину „одлично здравље, стваралачка достигнућа на добробит руске државе и дуг живот у окружењу породице пуне љубави и поузданих пријатеља“.

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун у рођенданској честитки упућеној руском председнику изразио је наду да ће његови лични пријатељски односи са Путином играти велику улогу у непрекидном јачању и развоју пријатељства између две земље. Он је пожелео руском лидеру добро здравље, срећу и велики успех у раду, саопштила је корејска Централна телеграфска агенција.

- Драго ми је што узајамна подршка и сарадња између две земље у борби за даљи развој традиционалних корејско-руских односа јачају без преседана, у духу споразума постигнутих на нашем првом састанку у Владивостоку 2019. године - написао је Ким Џонг Ун.

Руском председнику је рођендан честитао и лидер Чеченије Рамзан Кадиров.

- У судбини чеченског народа председник Русије Владимир Путин одиграо је кључну улогу. У најтежим временима за регион он је одлучно подржао правац нашег првог председника, хероја Русије Ахмата Хаџи Кадирова, спасао је републику, подигао је из рушевина, а заједно са тим и сву Русију од тоталног насиља међународног тероризма и бандитизма - написао је Кадиров на Телеграму.

Према његовим речима, предводећи земљу која је била у дубокој политичкој и економској кризи, Путин је успео да реши главне проблеме државе и да претвори Русију у једну од најмоћнијих светских сила.

- Ту очигледну и неоспорну чињеницу не може побити ни колективни Запад, ни Европа, а поготово не Украјина. И тако ће бити увек! Путин је променио светску позицију Русије и натерао их је да узимају у обзир став наше велике државе -написао је Кадиров.

Рођенданску честитку су руском лидеру упутили и председник Никарагве Данијел Ортега и његова супруга, потпредседница Владе Росарио Муриљо, пренела је телевизија „Канал 4“.

Како је раније саопштио портпарол Кремља Дмитриј Песков, руски лидер ће рођендан провести радно.

Колико Руса живи и ради у Србији од почетка сукоба? Више о томе ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА