Најновије

ПУТИН ОТКРИО ШТА РАДИ ЊЕГОВА ЗЕМЉА: Лидер Русије саопштио на шта су усмерена дејства Москве

Русија не поступа тако да некоме ствара проблеме, њена дејства су усмерена на стварање стабилности на светском енергетском тржишту, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

„Активно радимо и у оквирима ОПЕК+. Знам ваш став. Наша дејства, наше одлуке нису усмерени ни против кога, не намеравамо и не радимо тако да некоме стварамо проблеме. Наша дејства су усмерена на то да се створи стабилност на светском енергетском тржишту, како би се и потрошачи енергената и они који се баве производњом, испоручиоци на светско тржиште, осец́али мирно, стабилно и поуздано“, рекао је Путин на састанку с председником Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном у Санкт Петербургу.

Алијанса ОПЕК+ је на саветовању у Бечу 5. октобра одлучила да од новембра смањи производњу нафте за два милиона барела дневно.
Вицепремијер Русије Александар Новак је рекао да је та одлука неопходна за уравнотежавање тржишта пред сезонско снижење потражње.

Сусрет Путина и Нахјана је први лични сусрет двојице лидера послее избора Ел Нахајана за председника УАЕ, а последњи пут су разговарали телефоном у мају ове године.

Путин је на почетку састанка рекао да ц́е колегу из УАЕ детаљно известити о ситуацији у Запорошкој нуклеарној електрани и додао да ц́е се данас састати с генералним директором Међународне агенције за атомску енергију Рафаелом Гросијем.

„Знам да сте забринути у целини због развоја ситуације и да тежите да допринесете решавању свих спорних питања, укључујуц́и и ову кризу која се догађа данас (у Украјини)“, рекао је Путин.

Посета председника Уједињених Арапских Емирата Русији усмерена је, како је раније саопштило Министарство иностраних послова УАЕ, „на помоц́ у постизању ефикасних политичких решења“ кризе у Украјини.

Путин је истакао да се контакти Русије и Уједињених Арапских Емирата развијају се само у позитивном смеру, а да су односи двеју држава важан фактор стабилности у региону и свету.

„Током 50 година наших дипломатских односа контакти су се развијали само позитивно, само по узлазној путањи. Без обзира на сву сложеност данашњих односа у свету, односи Русије и Уједињених Арапских Емирата су важан фактор стабилности у региону, а може се рец́и и у свету у целини“, рекао је Путин.

Руски председник је навео да с председником УАЕ намерава да разговара о ситуацији у региону.

„Улога и утицај Уједињених Арапских Емирата на ситуацију у самом региону су, наравно, веома високи. И за мене је веома важно да разговарам с Вама о питањима у вези са ситуацијом у Сирији и око ње“, рекао је Путин колеги.

Руска војска наставља са муњевитим ударима по кључним непријатељским тачкама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА