Најновије

ОБОРЕН АВИОН, ДВА ХЕЛИКОПТЕРА, НЕУТРАЛИСАНО 250 ВОЈНИКА: Руски генерал открио детаље велике битке у Доњецку

Руске снаге противваздушне одбране обориле су два украјинска хеликоптера Ми-8 и авион Су-25 у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици, изјавио је данас портпарол руског Министарства одбране генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Фото: Јутјуб

- Противваздушна одбрана у близини насеља Николскоје у ДНР уништила је украјински авион Су-25. Два украјинска хеликоптера Ми-8 оборена су у областима насеља Кировск и Константиновка у ДНР - рекао је Конашенков, а преноси агенција ТАС С.

Портпарол руског Министарства одбране је рекао да су руске оружане снаге потиснуле оружане снаге Украјине у подручју Купјанска, а да се губици Кијева процењују на око 250 војника.

- У правцу Купјанска, непријатељ са снагама до две батаљонске тактичке групе појачане страним плаћеницима, извео је седам неуспешних напада на положаје руских снага у областима насеља Првоштравњево, Орљанка, Табајевка и Берестовое у Харковској области. Руске снаге су артиљеријском ватром, ваздушним ударима и активним дејствима успеле да потисну украјинске јединице на почетне положаје - рекао је Конашенков.

Такође, како је додао, руске снаге су заузеле бројна упоришта у правцу јужног Доњецка.

- У правцу јужног Доњецка руске снаге су током офанзиве уништиле непријатељске снаге у областима Новомихаиловка и Владимировка у ДНР, и заузеле низ упоришта - рекао је Конашенков.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА