Најновије

РЕПУБЛИКАНЦИ ПОБЕЂУЈУ НА БОЈНОМ ПОЉУ: Шериф Лас Вегаса сменио гувернера Неваде из редова демократа

Одмеравање снага за гувернерско место је окончано, док две главне странке чекају да виде ко ће контролисати амерички Сенат након овонедељних међуизбора

Избори у САД. (Фото: Принтскрин)

Гувернер Неваде из табора демократа изгубио је своју кандидатуру за реизбор од стране републиканског такмаца Џоа Ломбарда, признавши пораз пре него што су ту вест званично објавили локални званичници и медији. Одмеравање снага за гувернерско место је окончано, док две главне странке сада чекају да виде ко ће контролисати амерички Сенат након овонедељних међуизбора.

„Док гласови и даље пристижу – а потребно нам је да се сваки гласачки листић преброји и да се сваки глас чује – чини се да ћемо пасти за неки процентни поен до победе“, рекао је Сисолак у изјави и признао победу Ломбарда - шерифа округа, који је освојио 49,2 одсто гласова са већином пребројаних листића.

Ломбардо (60) је полицајац ветеран који је служио два мандата као шериф округа Кларк, а добио је и подршку бившег америчког председника Доналда Трампа.

''Посветио сам свој живот заштити и служењу нашој заједници, а сада ми је част што имам прилику да заштитим и служим читавој нашој државу као ваш следећи гувернер“, рекао је Ломбардо у изјави, убрзо након што је Сисолак признао пораз.

Одлазећи гувернер се захвалио својим бирачима и пожелео Ломбарду успех након преузимања функције. Он је такође тврдио да је демократска сенаторка Кетрин Мари Кортез Масто, иако му је недостајала на изборима, „на путу да победи“ и задржи своје место у горњем дому Конгреса.

Међутим, према Асошиејтед пресу, трка у Сенату у Невади ће бити одлучена у ''фото-финишу'', а Масто од петка увече заостаје за републиканцем Адамом Лаксалтом за само једну десетину процентног поена. У петак до касно увече, у држави је пребројано око 94 одсто гласова.

Са актуелним председником демократа из Аризоне, сенатором Марком Келијем, који је победио Блејка Мастерса из ГОП-а, Невада и Џорџија су сада државе на које треба обратити пажњу јер ће показати која странка добија већину у Сенату. Уочи овонедељних избора, демократе су контролисале равномерно подељен Сенат због одлучујућег гласања потпредседнице Камале Харис.

Снимке и мапу офанзиве на Авдејевку погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА