Најновије

СУРОВИКИН ИЗНЕНАДИО ЗАПАД: Не могу да схвате како Русија планира да спроведе три плана!

Русија се придржава компетентне стратегије, у оквиру „специјалне операције“ денацификације и демилитаризације Украјине.

Фото: МО Русије

Москва је спровела лукаве тактичке маневре, у циљу дестабилизације режима у Кијеву. До овог закључка дошао је Александар Михајлов, шеф Бироа за војно-политичке анализе Русије.

Он је скренуо пажњу на чињеницу, да је Русија покренула три ефикасна процеса одједном, у циљу дестабилизације ситуације у Украјини. Реч је о ефикасним маневрима руске војске у оквиру „специјалне операције“ под руководством генерала Сергеја Суровикина, као и о специјалним спољнополитичким одлукама против кијевског режима.

Према речима војног експерта, Русија намерава да оствари безусловну победу у три ефикасна корака. Пре свега, Москва води психолошки рад са украјинским политичким и економским елитама, упозоравајући их на последице њихове сарадње са Западом.

Кијеву је дато да схвати, да је Украјина само спољнополитичко оруђе, које САД и ЕУ користе у своје сврхе. Кијевски режим треба само да се одрекне могућег учешћа у западним војним савезима, као и да спроведе процес демилитаризације.

Као други корак, руско руководство је одабрало тактику, у оквиру које ће бити предузете мере усмерене на неутралисање војног, економског и енергетског потенцијала Украјине. У те сврхе Оружане снаге РФ наносе масовне ракетне ударе на украјински енергетски комплекс.

Трећа етапа, биће спровођење мера усмерених на ослобађање појединих региона Украјине, који су од великог значаја за Русију. Истовремено, руско руководство планира да покаже локалним становницима, да је Москва спремна да реши њихове проблеме, као и да обнови сву инфраструктуру која је оштећена као резултат непријатељстава.

Такво лукавство генерала Суровикина изненадило је Запад. САД и ЕУ још увек не могу тачно да разумеју, како Русија планира да спроведе све планове које је замислила. Међутим, западне земље ће вероватно изгубити иницијативу у блиској будућности, напуштајући своје интересе у Украјини.

Борба за овај град на истоку Украјине је најжешћа битка од почетка рата! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА