Најновије

ВУЧИЋ: Преко територије Србије нико не може да прави заобилажење санкција Русији

Председник Србије Александар Вучић изјавио је након састанка са европским комесаром за суседство и проширење Оливером Вархељијем да су разговарали и о спољнополитичким темама и да је добро разумео његове примедбе у вези са усаглашавањем спољне политике Србије.

Александар Вучић (Фото: Председништво Србије)

"Преко територије Србије нико не може да прави заобилажење санкција Русији јер се ми не бавимо криминалом и зарађивањем на било чијој муци током рата. Имамо добру економију и финансије. Уз овакву помоћ ЕУ немамо о чему да бринемо", поручио је председник Србије.

Председник је потом истакао и захвалност Урсули фон дер Лајен на финансијској помоћи ЕУ од 165 милиона евра, што је за Србију значајан новац.

"Хвала Вархељу, председници европске комисије, Урсули Фон дер Лајен. Ми на гас, на месечном нивоу на комбинованим ценама, не трошимо мање од 200 милиона евра, а само на увоз струје између 42 милиона евра и очекиваних до 100 милиона евра у децембру", каже Вучић.

Како је навео, разговори су се тицали и диверзификације, где је комесара упутио у могућност да Србија из Азербејџана набави додатне количине електричне енергије.

"Говорили смо о интерконекторима између Србије и Северне Македоније, о пројектима као што су брза пруга Београд-Ниш, и многим другим пројектима са ЕУ", додао је Вучић.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА