Најновије

КОМАНДАНТ БАТАЉОНА ''ВОСТОК'': Да ли је руска власт добро проценила у шта се упушта?

Командант бараљона ''Воток'' Народне милиције ДНР Александар Ходаковски је изнео своје мишљење о руској специјалној војној операцији у Украјини.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Пише: Александар Ходаковски

Друштво је мислило да влада сматра непријатеља слабим и због тога је њен задатак био лак. То је, према мишљењу јавности, оно што је подстакло владу да одлучи да пошаље војску, без обзира на то колико су у очима друштва значајни, или не, разлози за рат.

Овде се не ради о нашој ситуацији – реч је о уласку америчких трупа у Вијетнам. Овом се темом бави књига Роберта Џервиса „Перцепција и погрешна перцепција у међународној политици“, коју ми је представио Руслан Пухов, члан јавног савета при Министарству одбране, схватио је да је влада у ствари трезвено проценила терет и трошкови кампање. Тада је друштво пало у замишљеност: ако су сви све разумели, какав би онда значај требало да имају разлози да се одлучите на тако тежак подухват?

По свему судећи, и наше друштво има разлога да верује да је задатак изгледао лак, па је то и био разлог да се определимо за овај начин његовог решавања. Али и плашим се и желим да знам једног дана као резултат некаквог цурења да је наша власт била свесна могућих последица, али му разлози нису остављали избора. А ови разлози нису ни толико важни колико схватање да неспремност за операцију и потреба да се замахне на путу нису последица неспособности, већ последица недостатка времена.

О будућности Украјине прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда/Телеграм канал Александра Ходаковског

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА