Најновије

КФОР скида заставе Србије са српских кућа

Са ограде породичне куће Градимира Настића, у Ибарској Слатини, у насељу Сочаница, једном од два у општини Лепосавић, припадници КФОР-а су скинули заставе Србије које је поставио поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату.

Кфор (Фото: flickr)

Настић, који је директор Центра за Социјални рад у Лепосавићу, који функционише у српском систему, а чија кућа се налази уз сам магистрални путни правац Приштина – Косовска Митровица, и даље ка Јарињу и централној Србији, за „Политику” каже да је јутрос, видео да нема српских застава на огради, а  прегледом сигурносних камера које је инсталирао на кући, видео је да су их склонили припадници КФОР-а.
– Прегледом видео надзора видели смо бели џип који се зауставио и из кога су изашли припадници КФОР-а који су уклонили заставе. Ово је напад на моју породицу, на моју приватну имовину. Ово је угрожавање не само моје и породичне безбедности, већ и свих нас на северу Космета. Зар они којима је у мандату да нас чувају, да нам гарантују безбедност овако раде – видно узнемирен каже за „Политику” Градимир Настић, чија је породица једна од виђенијих не само у Ибарској Слатини, него и на територији лепосавићке општине.

Подсетимо, поводом Дана примирја у Првом светском рату, који се обележава 11. новембра, све зграде, куће, балкони, ограде и магистрални путеви који воде из правца Приштине ка административним прелазима Јариње и Брњак, били су окићени српским тробојкама.

Заставе су и даље видне у све четири општине на северу Космета – Косовској Митровици, Звечану, Лепосавићу и Зубиним Потоку.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА