Најновије

НОВА ПУТИНОВА ПРЕТЊА ЗАПАДУ: Балистичка ракета ЈАРС постављена у борбени положај!

Министарство одбране Руске Федерације на својој телевизији објавило је снимак постављања интерконтиненталне балистичке ракете комплекса “Јарс” са нуклеарном бојевом главом

ЈАРС. (Фото: ria.ru)

„Њујорк пост“ је објавио текст у коме тврди да руски председник овим снимком потврђује своју нуклеарну претњу Западу тако што припрема за употребу масивну нуклеарну ракету која може да погоди САД и Велику Британију.

На снимцима се види тренутак када припадници стратешких ракетних снага постављају интерконтиненталну балистичку ракету Јарс у ракетни силос у бази Козелск у Калушком региону југозападно од Москве.

Како наводи овај амерички медији интерконтинетална балистичка ракета има домет 12.000 км и постављена је у силос помоћу посебног возила за транспорт и утовар ракете у силос.

Како наводи овај медији ова ракета има нуклеарну бојеву главу која је 12 пута јача од оне која је уништила Хирошима, позивају се иначе на руски лист Космолскаја правда.

Претпоставља се да је видео прилог урађен поводом Дана стратешких ракетних снага који пада 17. децембра, када је и планирана вежба.

Командант ракетних снага пуковник Алекси Соколов рекао је да је најновија вежба намењена слању поруке Западу, пошто су и САД и Европа у домету ракете.

„Важност ове операције је у томе што ће ракета бити стављена на борбено дежурство по распореду“, рекао је он.

„Отаџбина ће добити још једно нуклеарно ракетно оружје, које ће омогућити решавање свих задатака на стратешком нивоу.

Руско Министарство одбране саопштило је у среду да је било потребно само неколико сати да се ракета угради у силос помоћу посебне јединице за транспорт и утовар. Ракетна база Козелск је у реновирању.

Вести о припремама стижу неколико дана након што је Путин отказао своју годишњу конференцију за штампу на крају године, што је подстакло све веће спекулације о његовом здрављу и напретку руске 10-месечне инвазије на Украјину.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА