Најновије

МОСКВА АКТИВИРА ПВО И ПРОТИВРАКЕТНУ ОДБРАНУ! Русија увела специјалне мере - за празнике уместо ватромета, ангажовано 20.000 војника

У периоду од 18 сати од 31. децембра па све до 1. јануара, приступ грађана Црвеном тргу као и Тргу револуције у главном граду Русије биће ограничен.

Фото: ria.ru

Иако 31. децембар обично представља дан када су уопштено појачане мере безбедностии у бројним градовима широм света, услед ратних активности у Украјини званичници Москве одлучили су се на додатне мере заштите.

Према писању руских медија, током новогодишње ноћи Москва ће имати активирану противваздушну и противракетну одбрану града, а око 20.000 војника бит ће укључено у цели процес.

- Укупно, током новогодишњих празника и викенда, око 20.000 војника Ваздушно-космичких снага бит ће укључено у борбено дежурство за ПВО - поручили су из Министарства одбране Русије.

Према наводима министарства, од укупног броја војних лица која ће обезбеђивати Москву и небо изнад града, више од 1.800 војника Прве бригаде посебне намене противзрачне и противракетне одбране ступиће на борбено дежурство у самој новогодишњој ноћи.

- Прва бригада обавља задатке одбране руске престонице од оружја за ваздушне нападе и балистичких пројектила. Како је прецизирано у Министарству одбране Русије, војна лица служиће током викенда у јединицама ПВО, на радарским станицама и командним местима - наводи се.

Иначе, ове године, за разлику од претходних у Москви се не очекују масовни догађаји као ни ватромет током новогодишњих празника. У периоду од 18 сати од 31. децембра па све до 1. јануара, приступ грађана Црвеном тргу као и Тргу револуције у главном граду Русије биће ограничен.

Украјина ће ускоро изгубити, од ње ништа неће остати

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА