Најновије

НАТО ПОЧЕТКОМ ГОДИНЕ ПРЕЛАЗИ ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ РУСИЈЕ? Ескалација односа у најави

Сједињене Државе и њихови савезници у НАТО-у могли би да ескалирају односе са Русијом већ почетком 2023. године. Ове закључке деле аналитичари са Исланда, Фридрик Јонсон и Ерлингур Ерлингсон.

НАТО војска. (Фото: Јутјуб)

Од почетка украјинске кризе, земље НАТО-а су Кијеву послале оружје у вредности десетине милијарди долара, а пружају и другу помоћ. Према мишљењу исландских експерата, Запад се и даље придржава црвених линија у оквиру украјинског сукоба, али би овакав приступ могао бити промењен у врло блиској будућности преноси Тхе Хилл.

„Савезници у НАТО-у то могу да ураде уз пажљиво размотрену тактику кроз директну помоћ Украјини која далеко превазилази досадашњу подршку“, напомињу аутори америчког издања.

Експерти Хиила сматрају да западне земље могу да повећају испоруку наоружања Украјини од почетка 2023. и да укључе нове системе ПВО, борбена оклопна возила, тенкове, беспилотне летелице, артиљерију великог домета и борбене авионе. Тако ће доћи до потпуног одбацивања граница које је повукао НАТО да не би улазио у директан сукоб са Русијом.

„Савезници у НАТО-у такође морају да напусте самонаметнута ограничења у снабдевању оружјем и да Украјини обезбеде критична средства“.

Аутори америчког издања сматрају да ће у супротном Русија несумњиво успети у Украјини, за коју ће врата НАТО-а и ЕУ заувек бити затворена. Због овога, позиција Запада ће бити знатно ослабљена.

CNN ПРИЗНАО, НАТО ГУБИ ЖИВЦЕ СА КИЈЕВОМ! Зеленски на све тањем леду, Запад би ускоро могао да га на тера са склопи мир са Москвом

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА