Најновије

РАКЕТНА ПАЉБА: Уништена ледена дворана

У ракетном нападу руских трупа у источној Украјини уништена је ледена дворана у граду Дружкивка у региону Доњецка, саопштила је Украјинска хокејашка федерација.

Фото: mil.ru

Раније је објављено да је пројектил погодио град и ранио две особе, преноси Ројтерс.

"Руски окупатори су од почетка рата уништили пет ледених дворана", објавила је Украјинска хокејашка федерација на Телеграму, наводећи хокејашки стадион Дружба у Доњецку, арене у Маријупољу и Мелитопољу, Ледену палату у Северодоњецку и арену Алтаир у Дружкивки, извештава британска агенција, уз напомену да није могла независно да провери наведене информације.

Та дворана била је место одржавања украјинских првенстава, међународних такмичења и културних догађаја, рекао је менаџер хокејашког клуба Донбас клуба Федор Иљенко.

Он је написао на Фејсбуку да је то место било "више од зграде", јер је било домаћин највеће украјинске школе хокеја и уметничког клизања.

Русија је покренула масовне ваздушне ударе на украјинске градове након што је претрпела неколико пораза на бојном пољу у другој половини 2022. године, а Москва каже да ти удари на украјинску инфраструктуру имају циљ да умање способности Кијева за борбу, наводи Ројтерс.

Бивши генерал НАТО-а предвиђа прекид ватре у Украјини

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА