Најновије

УКРАЈИНА И ВАТРОМЕТ ЈОЈ ДОШЛИ ГЛАВЕ: Немачка министарка одбране Кристина Ламбрехт објавила да подноси оставку (ВИДЕО)

Кристина Ламбрехт формално је објавила да се повлачи са места немачке министарке одбране после много критиковане новогодишње поруке коју је објавила, пренео је Дојче веле.

Немачка министарка одбране Кристине Ламбрехт у понедељак је званично објавила да подноси оставку. Тај потез уследио је након што су немачки медији у петак објавили да шефица одбране намерава да се повуче након веома критиковане новогодишње поруке коју је објавила на друштвеним мрежама.

Ламбрехтова је у својој поруци споменула рат у Украјини уз звуке ватромета у позадини. Чланови опозиционе Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) позвали су је да поднесе оставку.

Министаркино новогодишње обраћање промашило је тон и учинило да рат звучи као интересантно професионално искуство, јавио је тада немачки "Тагесшпигл".

На мети критика нашла се и у јануару 2022. године, у време када је преседник Украјине Владимир Зеленски молио Запад да пошаље тешко наоружање, када је најавила да ће Немачка послати 5.000 шлемова.

Још један скандал избио је након објављивања фотографија њеног сина у хеликоптеру Оружаних снаге Савезне Републике Немачке током службеног пута министарке.

Ламбрехт је из Социјалдемократске партије (СПД) левог центра канцелара Олафа Шолца. Након контроверзе, Шолц је рекао да и даље има поверења у Ламбрехт.

ПУТИН СПРЕМА ОФАНЗИВУ Руси мењају тактику!

Извор: rt.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА