Најновије

РУСИЈА СПУСТИЛА РАМПУ: Готово је са финансирањем!

Премијер Русије Михаил Мишустин је дао налог да се не плати чланарина Европској економској комисји УН, документ који то потврђује је објављен на порталу правних информација.

Михаил Мишустин и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

- Неопходно је усвојити предлог Министарства иностраних послова Русије које је усагласило Министарство финансија Русије, да се не плати чланарина Европској економској комисији УН за 2022. годину - наводи се у документу.

Председник владе Русије је наложио Министарству иностраних послова Русије да информише секретара Европске економске комисије о тој одлуци.
Како је у децембру навео председник Русије Владимир Путин, међународне организације демонстрирају циничну ангажованост у односу према Русији. Према његовим речима, они нису способни да испуњавају задатке, зато је Москва била принуђена да више не сарађује.

Током пролећа прошле године Генерална скупштина УН гласала је за обуставу учешћа Русије у Савету за људска права због почетка специјалне операције у Украјини. Одлука је земљи одузела право гласа и излагања. Као одговор на то, Москва је најавила повлачење из Савета.

Министарство спољних послова назвало је америчку кампању за протеривање Русије из Савета позориштем апсурда, јер су Сједињене Америчке Државе више пута кршиле хуманитарно право и не испуњавају критеријуме за чланство у њему.

Недавно је чланство Русије прекинуто и у Светској туристичкој организацији, чији је Русија престала да буде члан у јуну прошле године. У Министарству иностраних послова су подвукли да су земље Европске уније фактички извршиле монопол над Светском туристичком организацијом коју користе за своје интересе.

О пресецању снабдевања гарнизона у Марјинки прочитајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА