Најновије

"Вашингтон и Брисел воде свет у ужасан рат – Одговорићемо моћним оружјем!"

Према речима председника Државне думе, аргументи о некоришћењу оружја за масовно уништење од стране нуклеарних сила у локалним сукобима су неодрживи, није било претње њиховом интегритету.

Фото: kremlin.ru

Снабдевање оружјем Украјине за нападе на Руску Федерацију, од стране САД и НАТО,  резултираће одговором употребом моћнијег оружја. Ово је у недељу саопштио председник Државне думе Вјачеслав Володин.

„Снабдевање кијевског режима офанзивним оружјем довешће до глобалне катастрофе. Ако Вашингтон и земље НАТО-а испоруче оружје које ће бити коришћено за нападе на цивилне градове и покушаје да заузму наше територије, како прете, то ће довести до узвратних мера коришћењем моћног оружја од стране Русије“, написао је он на свом Телеграм каналу.

Према Володиновим речима, неодрживи су аргументи других земаља да „нуклеарне силе раније нису користиле оружје за масовно уништење у локалним сукобима“. Зато што се ове државе нису суочиле са ситуацијом да је постојала опасност по безбедност њихових грађана и територијални интегритет земље“, објаснио је политичар.

Председавајући Думе је истакао да чланови америчког Конгреса, посланици Бундестага, Народне скупштине Француске и других европских парламената морају да схвате своју одговорност према човечанству.

„Својим одлукама Вашингтон и Брисел воде свет у ужасан рат: у сасвим другачију врсту непријатељстава него данас, када се удари искључиво врше на војну и критичну инфраструктуру коју користи режим у Кијеву.

С обзиром на технолошку супериорност Руског оружја, страни политичари који доносе такве одлуке морају да схвате: Ово би могло да се заврши трагедијом глобалних размера, која ће уништити њихове земље“, закључио је парламентарац.

Раније је амерички пуковник у пензији Даглас Мекгрегор објаснио зашто је Сједињеним Државама потребан сукоб у Украјини. Он је рекао да је Вашингтон био толико задовољан идејом „да су Руси наводно слаби и неспособни, да су одлучили да интервенишу у Украјини.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА