Најновије

ЧОВИЋ: Европски предлог о решавању косовског питања крши Устав Србије

Некадашњи потпредседник Владе Небојша Човић, говорећи о седници Владе и косовском питању каже да притисци којима је Србија изложена нису неочекивани, преноси Пинк.

Небојша Човић Фото: јутјуб)

Човић је рекао да се месецима и недељема већ исто ради.

“Дошли смо до неког предлога, изашло је 10 тачака. Неки га зову Макрон-Шолцов предлог, а неки европски. Изгледа да је то неки усаглашен европски предлог, али не знам како је усаглашен кад пет европских земаља не признаје Косово”, казао је Човић мислећи на предлог о решавању косовског питања који је предочен у десет тачака.

Каже да није могуће прихватити ни једну од поменутих десет тачака, без промене Устава.

“Цео тај предлог полази од свршеног чина. Од самог почетка је третман да имамо две државе, једна је Србија, једна је Косово. Да ћемо испоштовати обележја “, навео је Човић.

Према његовим речима, нема споразума да није гарантовао мир који је потписан, а тамо се дешава све, само не мир.

Човић је подсетио да је јуче претучен мали Лазар, јер како су рекли, није разумео шта му говоре.

“Суви До је паљен 17. марта 2004. године. Ништа се ту не мења, осим што Запад гура ове споразуме", оценио је Човић и додао да се у међувремену граде базе на Косову.

Човић је истакао и да се на Косову праве контејнерске базе у којима се смешта и РОСУ и такозване косовске безбедносне снаге.

“Ситуација је таква каква је и мислим да је ових пет емисара доста изричито дало предлоге. На нама је да се направи анализа, проучи. Добро је да се иде на Владу. На крају крајева имате и сагласност грађана. У ових десет тачака газе се црвене линије и Устав Србије”, навео је Човић и додао да је за све то потребно јединство и хомогеност.

Извор: Пинк

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА