Најновије

МОСКВА ПРЕЛОМИЛА: Ово би могао да буде "тас на ваги" украјинског рата!

Добровољци ће се снабдевати по истим стандардима као и Оружане снаге Руске федерације

Руска војска. (Фото: ria.ru)

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу одобрио је наредбу којом се дефинише поступак снабдевања добровољачких јединица наоружањем и материјално-техничким средствима.

У документу се наводи да је неопходно утврдити поступак обезбеђивања добровољачких формација наоружањем, војном опремом, материјално-техничким средствима, поступак обезбеђивања исхране, одеће, као и пружања медицинске помоћи грађанима који бораве у добровољачким формацијама.

Добровољци ће се снабдевати по истим стандардима као и Оружане снаге Руске федерације. Испорука материјалних средстава ће се одвијати у складу са упутствима Генералштаба или органа за снабдевање о врстама подршке.

Према прилогу наредбе, обезбеђивање добровољачких формација у периоду мобилизације, ванредног стања, у ратном периоду, у случају оружаних сукоба и противтерористичких операција оружјем, војном опремом, материјално-техничким средствима мора организовати командант јединице. Ако је кривицом добровољца причињена штета држави, онда ће уследити материјална одговорност на исти начин који је законом утврђен за војна лица, преносе РИА Новости.

Волонтери ће пружати медицинску помоћ у војним санитетским јединицама, јединицама и организацијама, а обезбеђена је евакуација авионима и хеликоптерима Ваздушно-космичких снага.

Вапај команданта из Бахмута погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА