Најновије

"РУСИЈА ИМА НАЈВЕЋИ И НАЈМОЋНИЈИ НУКЛЕАРНИ АРСЕНАЛ!": Обавештајци открили: Амерички, ПВО нема шансе

Русија има највећи и најмоћнији нуклеарни арсенал на свету, који наставља да повећава и модернизује, наводи се у годишњем извештају америчке обавештајне заједнице „О глобалним претњама“ САД.

Фото: Јутјуб

- Русија има највећи и најмоћнији арсенал нуклеарног оружја. Она наставља да шири и модернизује своје капацитете у области нуклеарног наоружања - наводи се у документу који је објављен у вези са саслушањима у специјалном комитету за обавештајне послове Сената америчког Конгреса на којима шефови националних обавештајних служби говоре јавно, а затим и иза затворених врата.

Аутори извештаја истичу да Русија „наставља да унапређује“ нуклеарне ракете дугог домета, као и подводне системе за испоруку који су у стању да „заобиђу америчке системе ПРО“.

Поред тога, како се наводи у документу, Русија „гомила и модернизује“ нестратешко оружје које може да носи „како нуклеарне тако и ненуклеарне бојеве главе“.

Аутори сматрају да Москва поменуто наоружање сматра „средствима за обуздавање противника, контролу ескалације могућих борбених дејстава и супротстављање конвенционалним снагама САД и њихових савезника“.

ТЕШКЕ БОРБЕ ЗА БАХМУТ: Руска артиљерија и војска делују муњевито, Украјинци кренули у офанзиву у важној области

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА