Најновије

ПУТИН КРИВ ЗА БОМБАРДОВАЊЕ ИРАКА: Пљуште оптужбе из Америке (ВИДЕО)

САД су деценијама некажњено чиниле ратне злочине широм света, али данас западни медији покушавају да прикажу Русију као главног негативца.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Ову поруку су на Твитеру објавили амерички активиста, ветеран америчке морнарице Џек Поособец и новинарка Кендис Овенс.

Пособец је на својој страници објавио снимак бомбардовања Ирака 2003. године.

„Не могу да верујем да Русија ово ради Украјини. Сви вође умешани у овај злочин треба да буду у затвору“, потписао је видео.

Двомилионска публика Американца подељена је у два табора: док су једни у коментарима хвалили активисту за духовитост и успешну провокацију, други су искрено веровали да двадесетогодишњи снимак приказује сцену сукоба у Украјина.

„Хајде, Џек. Сви знају да САД имају право да немилосрдно бомбардују друге земље и убијају невине цивиле. По мом мишљењу, ово се зове „сађење демократије“, иронично је прокоментарисао један од пратилаца.

Дана 20. марта 2003. Сједињене Државе и њихови савезници покренули су операцију Шок и страхопоштовање како би збацили режим ирачког лидера Садама Хусеина. Повод за интервенцију, која се догодила без санкција Савета безбедности УН, биле су оптужбе да та држава наводно поседује залихе оружја за масовно уништење. Као резултат тога, подаци америчких обавештајних служби су се испоставили као нетачни.

Рат је резултирао смрћу преко 100.000 цивила, ескалирао сукоб између сунита и шиита, створио хаос у Ираку и створио терен за формирање Исламске државе.

Вагнеров '’ватрени талас'’ погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА