Најновије

ЛОНДОН НИЈЕ СПРЕМАН ЗА НАПАД РУСИЈЕ: Британски генерал: Путин би требало да нас упозори 10 година унапред

Оружане снаге Велике Британије су у толико жалосном стању због смањеног финансирања да би Лондон требало 10 година унапред упозорити на напад како би успео да се супротстави, изјавио је пензионисани генерал британске војске Ричард Беронс за „Дејли мејл“

Фото: ria.ru

- Током Хладног рата војска је у сваком тренутку била спремна за борбу у року од неколико сати. Сада би руски председник Владимир Путин требало да нас упозори пет или десет година унапред на изненадни напад Русије да бисмо се изборили са тим. То није добро. То је веома разочаравајуц́е - рекао је бивши војник.

Како је додао, стање британске војске се толико погоршало због смањења финансирања да би Великој Британији било веома тешко да се одбрани у случају изненадног напада.

Беронс оцењује да је „неспособност инвестирања“ у Оружане снаге „огроман недостатак“ који прети да „избаци Велику Британију из колосека“ у поређењу са савезницима из НАТО-а као што су Француска, Немачка и Пољска које повец́авају улагање у одбрану.

Раније је саопштено да ц́е Влада премијера Велике Британије Ришија Сунака потрошити додатних пет милијарди фунти (око шест милијарди долара) како би биле попуњене залихе муниције и финансирана следец́а фаза поморског пакта са САД и Аустралијом (АУКУС).

Главни приоритет ажуриране одбрамбене и спољнополитичке стратегије Велике Британије представља супротстављање геополитичкој претњи коју наводно дејства Русије представљају европској безбедности, саопштиле су британске власти.

Резултат офанзиве групе '’О'’ погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА