Најновије

"ДРАГИ ПРИЈАТЕЉИ, БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!": Трамп честитао Србима и СПЦ осам векова аутокефалности! Ово су поруке америчког председника!

Председник САД Доналд Трамп честитао је јубилеј – 800 година аутокефалности Српској православној цркви. 

Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Трамп је писмо упутио још у априлу ове године и то епископу западноамеричком Максиму Васиљевићу и источноамеричком Иринеју Добријевићу.

- Драги пријатељи, Меланија и ја упућујемо најтоплије поздраве Српској православној епархији у Источној Америци поводм прославе ваше 800. годишњице. Захвални смо за све године које је ваша епархија служила свом народу. Наша нација има дугу историју црпљења унутрашње снаге из вере и похваљујем ваше вредности које су веома важне за нашу државу. Ваша епархија је обезбедила места утехе и исцељења, као и велику радост, заједништво и мир у многим заједницама – наводи Трамп у писму.

Председник САД нагласио је да је епархија СПЦ у САД у средишту најважнијих тренутака и прекретница у животима свих верника.

- Док размишљате о многим сећањима која сте направили заједно, наставите да уздижете све који се нађу на месту служења Богу и земљи. Желим вам све најбоље у будућности и Бог вас благословио – закључио је Доналд Трамп у писму.

Овим гестом Трамп је указао велику част СПЦ.

- Епископима је било веома драго када су добили Трампово писмо. То је заслуга владике Максима и владике Иринеја, који су успели да изграде сјајне односе са америчког администрацијом и напокон представљају српску цркву у америчком друштву и међу америчким народом онако како то српска црква заслужује – каже извор из СПЦ.

Интервенција на Блиском истоку је најгора одлука у историји САД! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА