Најновије

АБАЗОВИЋ: Смениле су ме политичке струје организованог криминала

Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је да су га са власти склониле политичке струје организованих криминалних група, након што је решио да се обрачуна са кријумчарима кокаина и цигарета.

Фото: gov.me

Абазовићу је ускраћено поверење 20. августа у парламенту већином гласова, међутим, он каже да је прави разлог његовог пораза то што је раскинуо са вишедеценијским повлађивањем црногорске владе криминалним групама, тако што је дао допринос великој заплени кокаина и шверцованих цигарета, пренео је „Гардијан“.

Иако се још не зна колико ће остати на месту премијера, Абазовић за британски лист каже да се прозападна оријентација Црне Горе неће променити.

„Постоји мала политичка конфузија у Црној Гори, али мислим да не постоји варијанта која нас оставља ван владе“, рекао је Абазовић.

Он је рекао да би решење могли да буду нови избори или нова владајућа коалиција, али и да ће у свакој варијанти његова УРА и његови савезници задржати одређени удео у влади.

„Оно што смо обећали нашим партнерима у Стејт департменту то је да ћемо дефинитивно имати контролу над делом владе и одржаћемо безбедносни сектор и страну политику“, поручио је Абазовић.

Абазовић је додао да верује да је председник државе Мило Ђукановић на врху сарадње између организованог криминала и црногорске политике.

„Он је проблем. Сматрам да је дубоко умешан у корупцију", поручио је Абазовић, пренео је Танјуг.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА