Најновије

ЕУ ЈЕ ПОКУШАЛА ДА ПОНИЗИ СРБИЈУ У САВЕТУ ЕВРОПЕ! Посланици из Београда ушли су у рат са Шиптарима у Бриселу

Рад Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе обележила је жустра расправа чланова српске делегације са председницом комитета Ријом Оумен, поводом позива и присуства на састанку такозване амбасадорке Косова, која није акредитована у СЕ, саопштила је Скупштина Србије.

Европски парламент (Фото: Јутјуб)

Српска делегација је оценила присуство такозване амбасадорке Косова као вид притиска на чланове Комитета приликом гласања за новог известиоца Парламентарне скупштине Савета Европе за КиМ, пренео је јавни сервис.

Иако је председница Комитета признала да је погрешила, и иако су чланови српске делегације инсистирали да се представница привремених институција Косова удаљи са састанка, то се није догодило, наводи се у саопштењу.

Делегација је одлучила да о овом инциденту и понашању председнице Комитета обавести Лилијан Мори Паскије, председницу ПС Савета Европе.

Народну скупштину Републике Србије на састанку Политичког комитета представљали су чланови делегације Марија Обрадовић и Жарко Обрадовић, на челу са шефом делегације Александром Томић.

На састанку Политичког комитета Парламентарне скупштине Савета Европе немачки посланик Питер Бејер изабран је за известиоца о ситуацији на Косову и Метохији.

Погледајте ОВДЕ како изгледа десант руске војске на америчку базу у Сирији.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА