Најновије

ДОДИК: Милановић у праву када оспорава легитимитет Шмита

Хрватски председник Зоран Милановић апсолутно је у праву када оспорава легитимитет Кристијана Шмита, који је нелегално дошао у БиХ и представља се као високи представник, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Додик је истакао да је Хрватска гарант Дејтонског споразума, самим тим и Анекса 10, којим је предвиђено именовање високог представника. 

- Каква је то дрскост да неименовано лице, без легитимитета, на одговорност позива шефа државе гаранта споразума којим је институција високог представника уведена у БиХ. Зоран Милановић је легално изабран председник Хрватске и није ваљда да Шмит мисли да ће га ућуткати писмима?! Превише је сведока његовог нелегалног доласка да би он толико писама успео послати. Оно што је ипак вредно у овом случају јесте да је Кристијан Шмит чуо за Анекс 10 Дејтонског споразума - објавио је Додик на Твитеру.

Подсећамо, Шмит је послао јуче дипломатску ноту Амбасади Хрватске у Сарајеву због изјава Милановића који је у више наврата говорио да је Шмит нелегални представник, будући да га није потврдио Савет безбедности УН.

О сличности Србије и Русије прочитајте ОВДЕ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА