Најновије

РАМА: Русија је за нас далека земља, трудимо се да сарађујемо са Србијом

Премијер Албаније Еди Рама је у интервјуу за "Франце 24" изјавио да Албанија покушава да сарађује са Србијом како се не би поновио сукоб између два народа, а да је Русија за њега далека земља са којом Албанија не сарађује, преноси Економија онлајн.

Еди Рама (Фото: Јутјуб)

Рама је у овом интервјуу говорио и о односима Албаније са Русијом, рекавши да је то "веома удаљена земља" и да су односи између две земље минимални.

" Са Русијом имамо потпуно другачију историју, економске и трговинске везе. За нас је она веома далека земља. Наши односи су минимални, чак ни у најлепшим тренуцима немамо трговинске односе", рекао је Рама.

Што се Србије тиче, он је рекао да треба да покуша да сарађује и да "не упадне поново у замку".

“Зато је важно да не дозволимо да овај рат утиче на Балкан, Балкан је најрањивија карика у Европи, а ми покушавамо да сарађујемо са Србијом. Покушавамо да идемо заједно ка будућности и да се не враћамо у замку  где смо увек падали на Балкану и имали смо само жртве, мртве и разарања. Србија је, са друге стране, направила важан корак гласањем три пута у УН против Русије. Ја се слажем са санкцијама, али не треба тражити све одмах јер може да пукне, чак да експлодира", рекао је Рама.

О изневереним очекивањима Западног Балкана прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА