Најновије

ПЕШИЋ ОБЈАВИО СПИСАК: Јокић, Теодосић, Покушевски... Србија ће бити страх и трепет!

Мушка „А” репрезентација Србије пред собом има нове важне изазове у августу и септембру. Прве званичне утакмице српски национални тим ће одиграти 25. августа против Грчке на домаћем терену, односно 28. августа против Турске у Турској.

Фото: Јутјуб

Наведене утакмице представљају почетак друге фазе квалификација за одлазак на Светско првенство 2023. У новоформираној групи Летонија, Белгија и Србија су се придружиле Турској, Великој Британији и Грчкој у борби за једно од три места на планетарном шампионату.

Након тога, српски национални тим ће се такмичити на Европском првенству. „Орлови” ће шампионат започети у Д групи, чије ће се утакмице играти у Прагу. Ривали тима Србије ће бити Израел, Холандија, Финска, Пољска и Чешка.

У сусрет новим изазовима, селектор репрезентације Србије Светислав Пешић је одредио списак кандидата за квалификациони „прозор” и Европско првенство.

На списку се налазe 22 играча:

Алекса Аврамовић, Немања Бјелица, Дејан Давидовац, Огњен Добрић, Марко Гудурић, Марко Јагодић-Куриџа, Огњен Јарамаз, Никола Јокић, Никола Јовић, Никола Калинић, Балша Копривица, Владимир Лучић, Вања Маринковић, Василије Мицић, Никола Милутинов, Немања Недовић, Алексеј Покушевски, Филип Петрушев, Душан Ристић, Бориша Симанић, Ален Смаилагић и Милош Теодосић.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА