Најновије

Иван Костић: СНС да смени Борка Стефановића или да га постави за министра спољних послова

- Недопустиво је да Борко Стефановић са тако одговорне функције каква је место председника Одбора за спољне послове Скупштине Србије шаље поруке које су у супротности са званичном државном политиком, а да нико из владајуће коалиције не реагује на његове изјаве - каже Иван Костић из Двери.

Српски покрет Двери отворено изража сумњу да актуелни председник Одбора за спољне послове све ради у договору са представницима Српске напредне странке и да за иницијативу о увођењу санкција Русији има подршку од самог врха државе.

- Циљ њихових коордисаних акција је да се добије повратна реакција јавности у вези са евентуалним увођењем санкција Русији о којој се све отвореније говори као једном од следећих корака и притисака западних центара моћи на које ћемо морати да пристанемо. Пошто је владајућа већина у Скупштини Србије поверила место председника Одбора за спољне послове једној опозиционој партији, што до сада није била пракса, очигледно је то урађено са циљем да Борко Стефановић ради оно што не сме да ради СНС због страха од реакције својих бирача. Такође је недопустиво да место председника тог одбора преузме човек који више нема политички кредибилитет, јер је као представник Министарства спољних послова Републике Србије 2011. године потписао споразуме са лажном држжавом Косово, који су накнадно од стране Уставног суда Србије проглашени неуставним – каже Костић.

- Представницима СНС-а у Скупштини Србије преостаје или да поднесу захтев за смену Борка Стефановића са места председника Одбора за спољне послове или да премијерки Ани Брнабић предложе да он постане нови министар спољних послова, ако је и СНС сагласан са спољном политиком коју промовише Борко Стефановић – објашњава Костић.

Погођен воз пун тенкова: Енергични удар по каналима анабдевања украјинске војске (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА