Најновије

АМЕРИКА МОЖЕ ДА СЕ ПОВУЧЕ ИЗ НАТО ПАКТА Нови сценарио краја рата у Украјини

Повлачење Сједињених Америчких Држава из НАТО-а окончала би се криза у Украјини, оценио је амерички правник, заменик државног тужиоца у администрацији Роналда Регана Брус Фајн, у ауторском тексту за амерички магазин "Хил".

Фото: nato.int

"Конгрес може да прекине 'рат' у Украјини и добије Нобелову награду за мир доношењем статута којим се Сједињене Америчке Државе повлаче из НАТО-а претварајући се, из моћног офанзивног храста у сићушни жир, који није претња за Русију", навео је правник за "Хил". 

Он је додао да тако нешто не би било преседан, јер је давне 1798. Конгрес  је статутом поништио уговор о одбрани са Француском, тако да конгресни прекид учешћа САД у НАТО-у не би био уставна новина. 

Брус Фајн затим наводи како је "НАТО је застарео 1991. године када се распала сврха његовог постојања - Совјетски савез". 

"Остајући у НАТО-у и предводећи његово ширење на руске границе са 30 чланица, САД су изазвале 'напад' председника Владимира Путина на Украјину", навео је Фајн у анализи и закључио да је жеља Украјине да уђе у НАТО и тиме потенцијално угрози Русију, по њу била већа егзистенцијална претња од претње коју је кубанска ракетна криза представљала Сједињеним Америчким Државама.

Русија је више пута изјављивала да је НАТО усмерен на конфронтацију, а његово даље ширење неће донети већу безбедност Европи.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА