Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Ја, ви и Вучић - Косово је Србија

Након три моја чланка о предсједнику Србије и његових квалитета у руковођењу земљом, на мене се, у око стотињак коментара, стуштила лавина оптужби. По читатељима, ја сам његов полтрон, плаћеник, демагог, глуп, хрватски/усташки агент убачен да прави раздор међу Србима. Читатељи, иначе велике демократе, су позвали главног уредника овог портала да више не објављује моје текстове! По њима, испадох гори од Вучића.

Пише: Емил Влајки

И даље вам тврдим да у ситуацији, крајње тешкој и комплексној, никада и нигдје не бисте могли наћи бољег предсједника од садашњег, и то успркос свим његовим манама, а које сви имамо, које су психолошке природе и ни на који начин не утјечу на његову способност владања.

Иако подржавам генерално начин на који управља земљом, то не значи да га у свему подржавам. Он је играч шаха и то добар – и ја сам се у једном периоду свог живота интензивно бавио шахом па то цијеним – он се као државник настоји у свакој прилици понашати рационално, иако је због тога крајње фрустриран.  Ја исто волим шах, и написао сам пар књига о стратегијама владавине, али, за разлику од њега, не спутавам своје емоције у тражењу рјешења за дате проблеме. Он се плаши свих могућих потеза који би могли покварити игру коју води, ја сам интуитивац  који сваким својим потезом још више комплицира игру. Што то значи у пракси?

Ја сам као подпредсједник Републике Српске, иако ме нитко на то није тјерао, три пута, рецимо илегално, одлазио на Косово и био међу Србима на барикадама. Амерички Стејт дипартмент је поводом тога службено затражио од Додика објашњење!

Затим, да се вратим у садашњост, никада не бих отишао у Тирану као што је Вучић, врло разумно, након исказаних фрустрација и тешких ријечи које је том приликом употријебио, учинио. Једноставно би им рекао ФУЦК YОУ, тако да сви разумију, и још поручио да могу да наставе свој шминкерај без Србије коју сви на том скупу мрзе уз смијешак, пријетње и уцјене.
Исто тако би их упитао, из Београда наравно, како их није стид то што су из чиста мира окупирали Косово, основали лажну албанску државу и направили највећи концентрациони логор у Европи искључиво за Србе. Не би било лоше подсјећати их на то с времена на вријеме.

Ситуација на Косову се комплицира. Срби су, с правом, напустили све институције ове лажне државе, али је притом настао вакум. Умјесто српских полицајаца, на сјеверу су сада албански полицајци. Ускоро ће бити одржани нелегални избори за попуну мјеста у привременом Приштинском парламенту која припадају Србима. Пошто Срби неће хтјети у томе учествовати (?) све док се не створи заједница српских опћина, а она се очито неће створити, та ће се мјеста попунити кварним Србима.

Ипак, најважније је слиједеће. Косовски Срби су свакодневно физички угрожени и предсједник Вучић то стално истиче. Мислим, да је он свјестан да треба ићи корак даље. То значи да се, макар на сјеверу, створи СРПСКА ТЕРИТОРИЈАЛНА ОБРАНА састављена од бивших полицајаца, војника и спорташа… То би требало обухваћати пар хиљада људи добро организираних који, КАО У САД,  не би дозвољавали физичко и свако друго малтретирање грађана, нити би дозвољавали да албанске полицијске јединице које дођу на сјевер, шиканирају Србе.

Иако је Вучић у више наврата запријетио да ће војска Србије интервенирати у случају нових погрома над Србима, требало би Албанцима и Западу НЕДВОСМИСЛЕНО рећи да ће се то и десити. У случају таквог сценарија, војска Србије би, без оклијевања, требало да уђе НА СВОЈ ТЕРИТОРИЈ и да дјелује против насиља над српским народом од стране терориста. Па да видимо, да ли би Запад војно интервенирао и започео трећи свјетски рат. Јер тада то не би била више борба између Србије и НАТО-а као 1999. године.

Остале текстове Емила Влајкија можете читати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА