Најновије

"УВЛАЧЕ СВЕТ У НУКЛЕАРНИ КОЛАПС" Русија упозорава: Неће нас натерати да одустанемо!

Изјаве о спремности НАТО-а за директан сукоб са Русијом увлаче свет у нуклеарни колапс, изјавио је посланик Државне думе Русије Олег Морозов.

Фото: pixabay/kremlin.ru

"НАТО мора да схвати да такве изјаве увлаче свет у нуклеарни колапс. Неће нас натерати да одустанемо од својих циљева у Украјини. И морају да прихвате да нуклеарни сукоб не подразумева селективност“, нагласио је Морозов, коментаришући изјаву адмирала Алијансе Роба Бауера да је НАТО спреман на директан сукоб са Русијом.

Истовремено, парламентарац је Бауерову изјаву назвао "монструозном“, истакавши да Русија никада није тежила војном сукобу са НАТО-ом и да је чинила све да смањи војну напетост.

"Наш одговор би требало да буде јачање војног притиска у Украјини. Сваки корак напред помера рат са НАТО-ом, а назад га приближава!“, рекао је Морозов за Спутњик.

Са своје стране, први заменик председавајућег Одбора за међународне послове Савета Федерације Владимир Џабаров сматра да је ратоборно разметање храброшћу војних лидера НАТО-а повезана са чињеницом да је у ситуацији у Украјини почела прекретница.

"Миран сам у вези са тим. То су сада изјавили, јер су заиста видели да је у Украјини почела прекретница. Штавише, схватају да помоћ коју сада покушавају да пруже у тенковима, чак и авионима, тешко да ће променити ситуацију, Русија убрзава“, рекао је Џабаров.

Према речима сенатора, изјава званичника НАТО-а "више личи на разметање храброшћу“.

Раније је председник војног комитета Северноатлантске алијансе адмирал Роб Бауер изјавио да је НАТО спреман за директну конфронтацију са Русијом.

Он је напоменуо да је након почетка специјалне војне операције у Украјини Алијанса одлучила да ојача источно крило НАТО-а.

Према Бауеровим речима, ово је важан сигнал Русима – "спремни смо ако им падне на памет да дођу до НАТО-а“.

Тенкови неће бити "сребрни метак" Кијева

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА