Најновије

ВЛАДО ГЕОРГИEВ ПОЛОЖИО ЦВЕЋЕ ИСПЕД РУСКЕ АМБАСАДЕ: Руси су наш братски народ! (ФОТО)

Уметник и кантаутор Владо Георгиев положио је данас цвеће испред руске амбасаде у Београду у знак почасти жртвама масакра који се догодио у Москви у петак, а у којем је страдало више од 137 људи.

Георгиев, који је донео букет белог цвећа, том приликом за РТ Балкан одговорио је на неколико питања у вези са сукобом у који је дошао са појединим српским медијима који су о терористичком нападу у главном граду Русије известили као о „пуцњави”.

„Одавно не придајем значаја западним медијима и не пратим их у смислу информација које они испоручују. Ја сам неко ко има породицу која се базира на породичним вредностима, на православљу, на нашој старој историјској и братској релацији са Русијом”, рекао је Георгиев.

Напомиње да то код њега једноставно западни медији не могу променити.

Како каже, не занима га ни шта ће рећи за његов гест који је данас начинио тиме што је одао пошту жртвама.

„Велика је срамота што се људи устручавају да дођу овде и искажу оно што мисле и што се направио амбијент, да ако стајеш, па и оваквом случају, на страну Русије, да си ти неки антизападни не знам ни ја шта. Мене то не занима, ја волим и поштујем Русију, она је наша братска земља и то ће тако остати заувек”, поручио је Георгиев.

Упитан да се осврне на годишњицу НАТО агресије на нашу земљу која се обележава данас, Георгиев каже да не зна шта још треба да се деси да би било ко признао да нас Запад уопште не воли.

„Нас Русија никада није гађала, па и никада нас није бомбардовала. Понављам да смо ми братски народ. Медији који покушавају сада од које каквих НАТО и америчких дипломата, квази дипломата и њихових неких војних старешина да направе неке добротворе који се данас извињавају за тако нешто, мени је то заиста смешно”, каже Георгиев.

Додаје да је данас прави дан жалости и за тадашњу СРЈ, и за Србији, Црну Гору.

„За сав тај народ који је погинуо, за све те жртве, а ето нажалост после овог масакра у Москви. Мислим да људи нису свесни да се поредак мења преко ноћи, да следеће године ништа неће бити како они мисле да ће да буде”, поручио је Георгиев, преноси РТ Балкан.

Прочитајте ОВДЕ упозорење Љубана Карана на нови антируски рат на Балкану

Извор: Политика / РТ Балкан

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА