Најновије

СВИ ОНИ КРЕЋУ НА РУСИЈУ? Москва открила ко се спрема за рат

Инструктори НАТО-а у неколико земаља обучавају плаћенике и диверзанте за учешће у операцијама против Русије, а такође активно учествују у организовању украјинског гранатирања руске територије, изјавио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

Како је истакао, у оквиру Алијансе такође се доносе колективне одлуке о новим испорукама оружја. Патрушев оцењује да планови САД и НАТО укључују то да Украјина, или бар један њен део, буде антируска територија која је потпуно под њиховом контролом.

- С тим у вези, задаци демилитаризације Украјине остају актуелни - поручио је он у интервјуу за лист „Аргументи и факти“.

НАТО делује по налогу Вашингтона

По речима Патрушева, САД користе Алијансу како би сачувале своје војно присуство у Европи.
Поред тога, додао је, НАТО који контролишу САД предвиђен је за вршење притиска на суверене државе света коришц́ењем различитих ресурса, укључујући војне, економске, информационе и друге.

Патрушев истиче да се Алијанса користи као инструмент Вашингтона у вођењу „хибридних ратова“.
- Њене чланице послушно прате инструкције за примену економских санкција, 'замрзавање' финансијских средстава, обављање обавештајних активности, психолошких операција и сајбер напада, укључују се у акције подривања и дезорганизације система државне управе земаља које се не слажу са политиком Англосаксонаца - рекао је руски безбедњак.

Он је напоменуо да Алијанса не оклева да користи и терористичке организације ради својих интереса.

Циљ НАТО – слабљење Русије

Патрушев је констатовао да западне земље већ дуги низ година покушавају да ослабе Русију. По његовим речима, колективни Запад жели да елиминише Русију са листе политичких и економских конкурената, а да је затим потпуно искључи са геополитичке карте тако што ц́е је разбити на делове.

- Управо због тога су званичници у Бриселу означили нашу државу као главни извор претњи европској безбедности и то директно унели у стратешку концепцију НАТО-а - подсетио је Патрушев.

Коментаришуц́и изјаву шефа војног комитета Алијансе Роба Бауера о спремности за рат са Русијом, секретар Савета безбедности Русије истиче да је то у складу са општом политиком НАТО-а. Он је подсетио на извештај генералног секретара Алијансе Јенса Столтенберга у којем је као главни задатак постављено обуздавање Русије и Кине.

- Цео документ је усредсређен на главни задатак – 'обуздавање' Русије и Кине, односно НАТО је без оклевања изашао из оквира географског мандата и отворено изнео глобалне амбиције - закључио је Патрушев.

Бивши врховни командант НАТО-а: Путин ће радо подржати "велику Србију"

Извор: Информер.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА