Најновије

ШТА СЕ ДЕШАВА? Шапић сменио главну грађевинску инспекторку у Београду

Наташа Јокановић Ивановић, руководилац грађевинске инспекције Секретаријата за инспекцијске послове смењена је са ове позиције прошле седмице након што је затворила велики број "дивљих" градилишта у граду. Она је потврдила да су јој прошле недеље саопштили да неће бити на овој позицији, док из Града Београда нису одговарали на питања Нова.рс шта је разлог њене смене. Према информацијама портала, одлука о њеној смени дошла је од стране председника Привременог органа града Београда Александра Шапића.

На позицији руководиоца грађевинске инспекције Секретаријата за инспекцијске послове у Београду Наташа Јокановић Ивановић била је две у претходне две и по године, а према информацијама Нова.рс, проблеми са градском управом настали су након што је решила да се обрачуна са дивљом градњом.

Од момента када је решила да "закључа" дивља градилишта на великом броју локација у Београду, Јокановић Ивановић је пробудила пажњу градских функционера који су негодовали због њених поступака. Коначно, после две и по године рада на овој позицији она је смењена, што је потврдила и у изјави за Нову.
- Нисам више на тој позицији, али не својом вољом. То се десило у среду прошле недеље. Тада су ме позвали и саопштили су ми то. Заиста не бих више ништа да коментаришем, молим вас - кратко је рекла она.

Није желела да открива детаље њене смене, али према информацијама Нова.рс иза свега стоји негодовање досадашњег градоначелника Београда Александра Шапића. Због тога је Јокановић Ивановић и смењена, па ће у наредном периоду бити позицију руководиоца обављати друга особа.

Нова.рс обратила се кабинету градоначелника Београда и Секретаријату за инспекцијске послове како бисмо најпре добили потврду да је Јокановић Ивановић смењена, али нисмо добили одговор. Захтев су упутили средином претходне седмице, али до тренутка објављивања текста нико се није огласио из Градске управе града Београда.

СТАНО УПОЗОРИО КУРТИЈА: Приштина хитно да формира ЗСО, то је један од услова и тема сваког састанка

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА